zondag 1 juli 2012

De Volksgemeenschap: Alternatief voor het kapitalisme


De samenleving is geen abstract fenomeen dat boven het individu staat, maar een veelvoud aan kleine inter-relaties. Binnen deze relaties zijn het de natuurlijke associaties en echte sociale eenheden die de basis voor een harmonieuze samenleving vormen. Deze sociale eenheden en natuurlijke associaties krijgen vorm in de familie, de gemeenschap en het volk. Het volksbewustzijn is het collectief geheugen en de historische essentie van de voorouders van een volk. Deze zijn diep geworteld in een gemeenschappelijke taal alsmede de psychologische aard van ieder individu, dat gevormd wordt door de culturele interactie van de groep binnen haar eigen milieu. Elk volk is onderdeel van de mensheid en een natuurlijke gemeenschap van vrede. Het volk is een cultuur en gemeenschap die organisch vanaf een bepaalde regio groeit en is synoniem voor de term natie.

Hier verschilt de natie dan ook van de staat, omdat de laatste een natuurlijke vijand vertegenwoordigt. De natie representeert een natuurlijke organische samenleving zonder dwang, terwijl de staat nooit vrijwillig tot stand is gekomen. Het vervangt vrije samenwerking, vrijwilligheid, solidariteit en haar bewustzijn (de volksgemeenschap) door staatse systemen en wetgevingen ofwel de sociale dood van de machtspolitiek en haar bureaucratie. De enige manier om de staat te overkomen is de groei van een ware organische structuur, die bestaat in de vorm van familie en volksgemeenschap.

Onze echte vijand is dan ook de staat waarin de geest van de mensheid zich bevindt, het abstracte denken, de vervreemding, het materialisme en de algehele onderworpenheid. Brute daden kunnen niet voor een betere mensheid zorgen, omdat er enkel een humane toekomst kan zijn als er een humaan heden bestaat. Abstractie, mechanistisch denken en koelbloedige logische leugens – zoals we die van het kapitalisme en communisme kennen - staan aan de wortel van de terroristische mentaliteit. Ons antwoord moet opbouw zijn in plaats van vernietiging, de organisatie van een nieuwe geest. Wij verzetten ons tegen de geest van het kapitalisme, haar perversie van de uitwisseling en haar uitsluiting van ieder ander menselijk aspect dat niet materialistisch is.

De ontwikkeling van volksgemeenschappen en mutualistische economische alternatieven is de sleutel tot de afschaffing van het kapitalisme. Vandaag de dag is de vervreemding groter dan ooit. De overgebleven volksculturen worden aangevallen door het bedrijfsleven en haar massacultuur van Hollywood en McDonald’s. Ondanks dit alles blijft er een uitgesproken gevoel bestaan voor het volk en haar wortels. Mensen beginnen hun culturele en historische verleden te herontdekken. In een alsmaar verder globaliserende wereld worden regionale sentimenten steeds belangrijker. De staat biedt geen oplossingen maar is eerder onderdeel van het probleem. We zien dit aan de voortdurende stimulatie van massa (arbeids)migratie, de vernietiging van het kleinbedrijf en klein agrarische bedrijf ten gunste van internationale conglomeraten, haar onderwerping aan kapitalistische belangen enzovoorts. Enkel door onszelf, zoveel mogelijk, onafhankelijk van de staat te maken en onze eigen alternatieve gemeenschappen te vormen, kunnen we de eerste stappen zetten om de herontdekking van de organische volksgemeenschap te realiseren.

Anton


Geen opmerkingen:

Een reactie posten