donderdag 12 april 2012

Economische Alternatieven voor Nederland

Sinds eind 2007 is de wereldwijde economie in recessie geraakt. In 2009 leidde dit met de ineenstorting van de Griekse economie tot de Eurocrisis. Ook Nederland ontkomt niet aan deze recessie wat heeft geleid tot forse bezuinigingen en een complete afbraak van onze sociale voorzieningen. De speculatie en honger naar winst van het internationale bankierswezen heeft deze crisis veroorzaakt terwijl de belastingbetaler hier ongevraagd voor op moet draaien. Onze economische systemen worden misbruikt door private banken en effectenmakelaars om zichzelf te verrijken over de rug van het gewone volk. In plaats van op te komen voor de belangen van het Nederlandse volk collaboreren onze politici liever met de machtige financiële instituties die ons land geketend hebben met schuld. Waar vroeger geld nog een middel was voor mensen om van goederen te wisselen is het inmiddels een koopwaar op zichzelf geworden. Geldgraaiende speculanten hebben ons volk uitgeknepen en met de inkomens van miljoenen hardwerkende mensen gegokt om er zelf beter van te worden. Als we een ding kunnen leren van de hedendaagse economische crisis is het dat onze economische en monetaire systemen door en door verrot zijn!

Maar wat zijn onze economische alternatieven? Hoe kunnen wij ons bevrijden van de oneindige macht van de internationale financiële instituties? Het antwoord is economische autarkie! Hoewel het financiële systeem hard op weg is om onder haar eigen gewicht in te storten, kunnen we onszelf beschermen en dit proces bespoedigen door regionaal te opereren buiten de bestaande economische infrastructuur. Door een regionale gemeenschapszin te creeren kan men een uitwisseldienst opzetten waarmee de banken en belastingdienst omzeild kunnen worden. Men kan bijvoorbeeld een regionale munteenheid uitgeven zonder enige vorm van rente of speculatie. Met het LETS (Lokaal Economisch Transactie Systeem) systeem is dit wereldwijd al in de praktijk toegepast. Wellicht een van de bekendste voorbeelden hiervan is de Londonse alternatieve munt genaamd de "Brixton Pound". Maar ook in Nederlandse steden zoals Den Haag, Nijmegen en Eindhoven wordt dit succesvol systeem toegepast. Door de overheidsbureaucratie en de financiële instituties te omzeilen is het dus weldegelijk mogelijk om op regionaal niveau economische vrijheid en onafhankelijkheid te verkrijgen.

Ook op landelijk niveau bieden economische alternatieven uitkomst. Geen land dat haar recht heeft afgestaan om haar eigen geld uit te geven - zoals Nederland - is in staat om doeltreffend sociale en economische zekerheid voor haar volk te bieden. De rentefinanciën van internationale private financiële instituties hebben gehele landen en hun regeringen in hun greep door middel van de staatsschuld. De macht van deze insituties ligt in hun vermogen om geld uit het niets te creëren, dit krediet te verkopen en het met rente terug te laten betalen met fysiek werk en productie - door de belastingbetaler dus. De private banken zijn dan ook niets anders dan parasitaire tussenpersonen die de echte productieve welvaart aanvreten door rente te vragen. Monetaire hervormingen zouden de regering in staat stellen om zichzelf te bevrijden van de staatsschuld en wederom de macht over de economie terug aan het volk te geven. 

Een voorbeeld hiervan is het belastingparadijs Guernsey waar geen successierecht, dividendbelasting, vermogensbelasting, transferbelasting of BTW wordt geheven. Guernsey stond eens economisch stil en produceerde slechts 600 Pond meer dan dat het schuld had. Men besloot dat de uitgave van schuldvrije en rentevrije staatsbiljetten bepaalde publieke werken konden financieren en weer konden worden ingetrokken als de productie klaar was. Als gevolg hiervan ging Guernsey van economische stilstand en schuld naar grote economische bloei en lage belastingheffing. Het geeft tot op de dag van vandaag haar biljetten van de Staatsbank uit. Een ander voorbeeld de Verenigde Staten van Amerika waar Lincoln zijn bekende staatsbiljet de "Greenback" uitgaf. Lincoln stelde dat van zijn twee tegenstanders, het congres en de bankiers, de laatste het meest gevaarlijk was. Lincoln was een voorstander van de constitutionele visie dat “het privilege van het creëren en uitgeven van geld het belangrijkste voorrecht is van de regering”. Hij gaf voor 150.000.000 Dollar aan de bekende Lincoln “Greenbacks” uit hoewel de bankiers zijn inspanningen ondermijnden. Ook president John F. Kennedy probeerde om de banken te omzeilen. Op 4 juni 1963 omzeilde hij met “Executive Order 11110” de Federale bank en liet voor 4 miljard dollar aan “US notes” printen. Dit was presidentieel geld, rente en schuldvrij, dat werd uitgegeven om nieuwe productie te financieren en dat uit de circulatie zou worden gehaald tegen de koers van de consumptie van die productie. Het is waarschijnlijk dan ook geen toeval dat beide heren op dezelfde manier aan hun eind kwamen. 

Deze voorbeelden laten echter duidelijk zien dat economische alternatieven haalbaar zijn. Geld en krediet zijn slechts uitwisselingsmiddelen voor het gemak en geen koopwaar om mee te speculeren. Door de private banken als tussenpersoon weg te halen en rente af te schaffen kan men weldegelijk een gezond economisch systeem realiseren dat is gebaseerd op het maatschappelijke welzijn van diegenen die het produceren. Het rentefinanciële bankierssysteem is met alle middelen een parasiet. Rentefinanciën en rente heffen op lonen zijn parasitaire activiteiten die tussen productie en consumptie in staan. Helaas zijn het in onze moderne plutocratie de financiële instituties die de absolute macht hebben en zijn onze zogenaamde "volksvertegenwoordigers" gereduceerd tot de stromannen van het kapitaal. Daarom zal de verandering moeten beginnen bij onszelf en onze lokale gemeenschap. Wij zullen zelf het initiatief moeten nemen en onszelf moeten organiseren binnen een alternatieve economische infrastructuur.  

Anton 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten